Месец на дарителството в библиотека Дора Габе
Месец на дарителството в библиотека Дора Габе / netinfo
По традиция Регионална библиотека „Дора Габе” - Добрич обявява месец октомври за Месец на дарителството като част от националния културен календар.

175 дарители е имала библиотеката за последната година. От първи октомври 2007-ма досега в   библиотеката са постъпили 6046 дарения, които включват книги, периодични издания, документи с краеведско значение и други нетрадиционни материали. Във фоайето на библиотеката е изложен списък на дарителите за последната година, който е публикуван и на новия им уеб сайт: www.libdobrich.bg

Библиотека „Дора Габе” изразява своята благодарност и признание към всички дарители за човешката им щедрост и всеотдайност и вярва, че дарителството е другото име на родолюбието!

По повод 1 ноември – Ден на народните будители, Регионална библиотека „Дора Габе” обявява месец октомври за Месец на безплатен читателски абонамент за всички възрастови групи. Регистриралите се през месец октомври, ще имат възможност да ползват безплатно услугите на библиотеката до края на календарната година.