Мерджанов: Добричката организация на БСП върви по възходящ път
Мерджанов: Добричката организация на БСП върви по възходящ път / Дарик Добрич
Мерджанов: Добричката организация на БСП върви по възходящ път
84790
Мерджанов: Добричката организация на БСП върви по възходящ път
  • Мерджанов: Добричката организация на БСП върви по възходящ път

Добра оценка за работата на Областния съвет на БСП в Добрич даде зам.-председателят на парламентарната група и говорител на партията Атанас Мерджанов. „Местната организация върви по един възходящ път", заяви той и добави, че най-вероятно добричките социалисти ще имат представители в националните органи, което е заслуга на народните представители от региона и местните партийци. Мерджанов бе гост на проведено събрание на Областния съвет, той е oпределен от националното ръководство да наблюдава региона. Според него най-важните задачи след доброто представяне на местния вот, са грижата за укрепване на общинските структури, за подмладяването и организационната здравина на партията.

„Констатирахме, че след добрия резултат на местните избори, имаме изключително принципни назначения на компетентни, морални, честни хора", заяви председателят на Областния съвет на БСП Росен Карадимов. „Стоим добре в Общинските съвети и задачата ни занапред е да следваме приоритетите, които бяхме обявили в кампанията. С особено внимание ще следим реализацията на кметските управленски програми", каза той.

Атанас Мерджанов коментира и политическата ситуация след първия вот на недоверие, който БСП инициира срещу кабинета „Борисов-2". „Чувства се ефект в обществото, заговори се за неспособността на правителството и ГЕРБ", смята той. Според него е станало ясно, че здравеопазването е „ахилесовата пета" на ГЕРБ, а в сектора има още трудности - БЛС отказва да подпише рамковия договор с НЗОК; областите отхвърлят една по една Здравната карта. От БСП обещават, че това няма да бъде последният вот на недоверие към управляващите. Мерджанов не уточни къде ще атакуват следващия път, но изтъкна, че има критики към министрите на вътрешните работи и отбраната, като за несправянето на министър Румяна Бъчварова е виновен и отговорен Бойко Борисов. „Секторът е в критично състояние - с демотивирани полицаи, липса на реформа и хаос в ежедневието с грабежи, побоища и заплахи към първите мъже в държавата", посочи Мерджанов.

„Хората се питат има ли държава, може ли правителството да се осигури ред и сугурност", завърши той.

Чуйте повече от Мерджанов в аудиото.