Медицинският пункт в кв."Хаджи Димитър" в Каварна
Медицинският пункт в кв."Хаджи Димитър" в Каварна / Дарик Добрич
В квартал „Хаджи Димитър“ в Каварна бе открит медицински пункт, съобщиха от общината в морския град. В него хората имат възможност да се преглеждат безплатно, без да се налага да ходят до болницата в града, чиято отдалеченост често се явява сериозно затруднение пред ромските семейства. Инициативата е на Община Каварна и само в първите седмици от откриването медицинският пункт бе посетен от над 100 пациенти.
 
Подобряването на здравния статус на ромите и други уязвими групи е една от мерките, заложени в социалната програма на Община Каварна.
 
Всеки делничен ден от 8:30 часа до 12:00 часа жителите на квартала имат възможност да бъдат прегледани безплатно от медицинските специалисти – фелдшера Пламен Йосифов и медицинската сестра Румяна Гудева. Прегледите включват  измерване на кръвно налягане, манипулации, като поставяне на инжекции, превръзки и системи, и др.

медицински пункт Каварна
Дарик Добрич

Оборудването на медицинския кабинет бе предоставено от Евелина Кенарлиева - кмет на с. Раковски.
 
„Опитваме се да помогнем на здравно неосигурените. Крайната цел е да се подобри здравният статус на уязвимите групи. Това бе част и от предизборната ми програма”, каза по повод откриването на пункта кметът на Каварна Нина Ставрева, която получи благодарности от местните жители.

медицински пункт Каварна
Дарик Добрич