Завърши 16-ият мажоретен фестивал в Албена
Завърши 16-ият мажоретен фестивал в Албена / fest-bg.com
Танцова формация „Каприз” при ЦПЛР „Малкия принц” в Тервел стана носител на Приз „Златен помпон” за цялостно представяне на 16-ия международен мажоретен фестивал, който се проведе в курорта Албена.

Специалната награда на Българската мажоретна асоциация получи Спортен клуб „Прима” от Нови пазар.

Мажоретната трупа от Тервел получи още три специални награди – за авторски танц в категория свободен стил, за най-малък участник на Аляра Белгин Зелкиф и за най-атрактивна мажоретка над 19 години на Силвия Александрова.

My dance

Балетна формация „My Dance” от Добрич получи отличия за костюми и визия и за хореография при сеньори. Награди заслужиха и мажоретките от Нови Пазар, Ботевград, Казанлък, Карнобат и Клуб „Еuritmic” от Букурещ, Румъния.

мажоретки Албена
БМА

Класиралите се състави до трето място в големи формации и до шесто място в мини формации в Националния шампионат на IAM получиха право на участие в ХVI Еuropean Championship of Majorette-Sport 2019 – IAM, който ще се състои в Гьор, Унгария през месец август тази година.

Атрактивният фестивал завърши с традиционното мажоретно дефиле по алеите на курорта. Организаторите пък наградиха всички участници с безплатни талони за аквапарк „Аквамания”.