Мажоретки дефилираха в центъра на Добрич
Мажоретки дефилираха в центъра на Добрич / netinfo
Мажоретки в красиви костюми от България, Русия и Черна гора участваха в Петия национален фестивал с международно участие „Златен помпон Албена-Добрич 2007”. Фестивалът се организира от община Добрич и Центъра за работа с деца. 21 състава дефилираха днес в центъра на Добрич, а след това победителите бяха наградени от кмета Детелина Николова.

Участничките се състезаваха в две категории - парадни и спортни мажоретки. Съставите бяха разделени в три възрастови групи. Изпълнителките бяха оценявани от жури с председател Федя Лобанов - балетмайстор, хореограф и доайен на модерния танц в България.

В клас „парадни мажоретки” победителки във втора група станаха момичетата от Пазарджик. В трета група първо място заеха два състава - представителките на читалището в гр. Карнобат и състав от град Истра, Русия.

В категория „спортни мажоретки” в първа, втора и трета възрастови групи първенци станаха девойките от ОУ”Братя Миладинови” – Бургас, „Уондърс Джуниър” – София и група от град Талдон, Русия. Всички отличени получиха и специални плакети. Журито раздаде общо 6 първи, 5 втори и 7 трети награди. 8 ръководители на мажоретни състави бяха отличени със златни и сребърни бижута с логото на фестивала.

За най-атрактивна мажоретка бе определена Деница Кирилова от Разград. Награда получи и най-малката участничка – 6-годишната Татяна Динева от Карнобат.

От тази година фестивалът на мажоретния танц има собствен химн, създаден по музика на Владимир Джамбазов и текст на Елена Карабельова и Надя Добрева.