Мартин Грашев спечели Гран При Добрич
Мартин Грашев спечели Гран При Добрич / Изида
Мартин Грашев спечели Гран При Добрич
53037
Мартин Грашев спечели Гран При Добрич
  • Мартин Грашев спечели Гран При Добрич

Мартин Грашев от отбора на Несебър спечели общия старт на международното колоездачно състезание и взе Гран При Добрич. Националът и проектоолимпиец се оказа най-подготвен за тежкото, 170-километрово трасе по Северното Черноморие. Във финалния спринт Грашев успя да се наложи над сърбина Небойша Йованович от „Раднички". На трето място остана вчерашният победител в критериума Али Раза от турския Бриса Спор. В общия старт се включиха 75 колоездачи, 28 от които завършиха в контролното време. Днешната обиколка носи точки за международната ранглиста.

„Беше тежко състезание със сериозна конкуренция. Благодаря на съотборника ми Спас Гюров, който много ми помогна в хода на състезанието. Най-тежко беше на изкачването до Балчик и последните километри. Нека за Олимпиадата в Лондон замине най-добрият, не мога още да кажа дали ще съм аз, или някой друг", заяви минути след финала Грашев. В същото време националният треньор Красимир Коев сподели, че днешната победа на Мартин ще натежи при избора му кой да заеме двете квоти за игрите, но решението все още не е взето.

Тъжен повод беляза днешния ден от състезанието. Тази сутрин внезапно почина бащата на съотборника на Грашев Александър Алексиев и той не можа да стартира. Мартин Грашев заяви, че посвещава победата си на бащата на Сашо Алексиев.

Утре от 16.30 часа е критериумът за купа "Изида".

Чуйте още от победителя Грашев в прикачения файл: