Марина Димитрова от Добрич получи национална диплома
Марина Димитрова от Добрич получи национална диплома / Дарик Добрич

Завършилата Езикова гимназия „Гео Милев" в Добрич Марина Димитрова получи Национална диплома, която се дава от Министерството на образованието за големи постижения в средното образование. Отличието бе връчено на младото момиче от кмета Йордан Йорданов на официална церемония в Общината.

Марина е една от вече 15-ината ученици на Езикова гимназия, които заслужават Национална диплома, каза директорът на училището Милена Иванова. Тя припомни, че признанието е за заслуги в три направления - пълно „6" на дипломата за завършено средно образование, отлични оценки на държавните зрелостни изпити и призово място в олимпиада или състезание. Освен високите оценки, Марина е спечелила Международния фестивал „Пижо и Пенда". Тя танцува в Арт-център „Палитра".

Утре младата дама заминава да учи Европеистика в Холандия. Тя владее английски и немски. Каза, че е избрала тази специалност, защото обхваща много сфери от живота - бизнес, политика и др., и осигурява възможности за професионална реализация. Тя се вижда в бъдеще с работа в сферата на културата. Марина благодари на семейството си, които никога не са я ограничавали. Пожела на учителите в гимназията да насърчават възпитаниците си и да им дават стремеж към знания. Неин класен ръководител е Милена Василева, преподавател по български език и литература.

Директорът на ЕГ Милена Иванова нарече Марина „олимпийско момиче" и й пожела да носи частица от геомилевски дух на училището в Добрич и да се върне В България. Към това послание се присъедини и кметът, който добави, че се надява Марина да участва някой ден в управлението на страната или на областта. Той я посъветва да слуша разума и сърцето си и да не съжалява никога за избора си. Йорданов подари на отличничката тефтер и химикал, за да си води дневник в Холандия.