Мая Димитрова е новият лидер на БСП в Добричка област
Мая Димитрова е новият лидер на БСП в Добричка област / Дарик Добрич - архив

Мая Димитрова, председател на БСП-Добрич, бе избрана за лидер на областния съвет на партията. Това стана на заседание на областната структура на социалистите. Гласусването е било тайно, като от 24 пуснати бюлетини 14 са били „за” Димитрова, 8 - „против”, а 2 са били недйствителни.

”Ще работя за това Областният съвет да заработи като екип” – каза Мая Димитрова.

Досегашният председател на съвета Росен Карадимов обяви на 10 юни, че ще се оттегли, защото смята, че на поста трябва да застане местен човек.

БСП пита членовете си как партията да участва в президентските избори

Новият Областен съвет на БСП проведе учредително заседание под ръководството на Кирил Добрев, отговорник от Изпълнителното бюро на партията за Добричка област. Областният съвет е в състав от 34 души. „Най-важната задача през следващия политически сезон пред БСП е спечелването на изборите за президент” – каза Кирил Добрев. Според него, вътрешнопартийното допитване е отговорило ясно дали БСП има нужда от партньори в тази кампания.

”Освен, че БСП има развита коалиционна култура, партията е наясно, че сама не може да спечели изборите” – добави Добрев. Той посочи още веднъж резултатите от допитването кои да бъдат партньорите на БСП в кампанията за избор на президент – за „БСП Лява България” – 83 процента, за АБВ – 53 процента, за „Движение 21” – 48 процента, за ВМРО – 37 процента, за Атака – 30 процента, за НФСБ – 10 процента, за ДПС – 13 процента.

„В начерието на събора на Бузлуджа – на 29 юли Изпълнителното бюро на БСП ще проведе голяма среща с общинските и областните ръководства на партията” – съобщи Добрев.

След вътрешното допитване БСП влиза в режим на конференции, на които социлистите ще номинират конкретни личности за президент и вицепрезидент. В общинските организации на партията в осемте общини на Добричка област конференциите ще се проведат от 20 до 26 юли.