Мая Димитрова е новият лидер на БСП-Добрич
Мая Димитрова е новият лидер на БСП-Добрич / Дарик Добрич

Мая Димитрова е новият председател на общинската организация на БСП в Добрич. Това реши извънредната общинска конференция за избор на ново ръководство, която беше организирана, след като досегашният общински лидер Владимир Калчев беше изключен от партията заради участие в гражданското движение АБВ.

За председателския пост първоначално бяха номинирани 10 души, но 8 от тях са си направили отвод и в крайна сметка за доверието на добричките социалисти останаха да се борят Мая Димитрова и Генади Ганчев. След тайно гласуване Димитрова беше избрана с 67 гласа. Нейният опонент Генади Ганчев спечели доверието на 46 от делегатите.

Мая  Димитрова е юрист, работи като адвокат на свободна практика, втори мандат е общински съветник от БСП в Добрич. Тя е член на социалистическата партия от 85-а година насам. От 2003-а участва активно в партийния живот на добричката организация. Семейна е, има двама сина.

"Първата ми задача като председател на БСП -Добрич е свързана с подготовката европейските избори", коментира пред журналисти Димитрова.

Конференцията на социалистите започна с напрежение, тъй като до форума не бяха допуснати 14 делегати. Според организаторите на конференцията те не са били легитимно избрани. Ощетените обаче коментираха, че няма никаква обективна причина да не присъстват на форума. Те смятат, че не са допуснати до конференцията, за да е сигурно, че Мая Димитрова ще бъде избрана за общински лидер. Отстранените делегати заявиха, че е нарушен уставът на БСП и се заканиха да оспорват по съдебен път легитимността на проведената конференция.