Възстановка на Клуб Златна ябълка
Възстановка на Клуб Златна ябълка / Дарик Добрич, Валентина Добринчева
Лазарки ще навестят Добрич и ще пожелаят здраве и благополучие. Възстановки на лазарски обичаи показват Клуб „Златна ябълка“ при СУ „Св. Кл. Охридски“ с ръководител Руска Симеонова, самодейците от Народно читалище „Пробуда“ в кв. „Рилци“ - на 20 април от 9.00 до 16.00 часа; и възпитаниците на Народно читалище „Български искрици“ - от 10.00 ч. в Етнографската къща.

На Лазаровден, в 11.00 часа на площад „Свобода“ ще се насладим на изпълнения на Ансамбъл „Сборенка“ с ръководител Асенка Кулева и Клуб „Златна ябълка“ с ръководител Руска Симеонова при СУ „Св. Климент Охридски“, на Клуб за народни танци „Жътвари“ с ръководител и хореограф Мая Бърдарова и Гайдарски оркестър с ръководител Велико Великов при Народно читалище  „Дръстър“ – Силистра. Народно читалище „Мевляна – 2002 г.“ организира на 20 април конкурси на тема „Цветята в моя дом“ и „Да пазим природата, да съхраним Земята“. В читалището ще бъде експонирана и изложба на стайни цветя и аранжировки. На Лазаровден от 16.00 ч. в Концертна зала „Добрич“ ще се състои и кастингът „Добруджа търси таланти“, организиран от Народно читалище „Добрич“ 

Добричкото читалище „Мевляна” организира проява, свързана с празниците Лазаровден и Цветница и канят всички деца на 20 април, от 13:00 часа, в бившето училище „Отец Паисий”, където се помещава културната институция.

Концертите продължават и на Цветница - от 12.00 ч. на площад „Свобода“ с Фолклорен танцов ансамбъл „Добротица“ при Младежки център – Добрич с главен худ. ръководител Александър Александров, хореограф Юрий Митев, корепетитор Петър Гочев. В концерта ще участват и младите танцьори от хореографските паралелки на СУ „Димитър Талев“, както и Оркестър „Извор“ с ръководител Петър Гочев.

На Цветница от 11.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ е концертът на Детски хор „Маестро Захари Медникаров“ и приятели. Ще участват малък и концертен състав на Детски хор. Диригент е Росица Дурмушлийска, а вокален педагог Мария Славова. Клавирният съпровод е на Радостина Гроздева-Кръстева. В концерта участват и Вокално студио „Море“ – Варна с ръководител Ирена Коларова.