Майкъл Кремо: България е прекрасна страна
Майкъл Кремо: България е прекрасна страна / actualno.com
Световноизвестният американски писател и учен Майкъл Кремо гостува в България. Той е в страната ни за четвърти път.

Майкъл Кремо е познат на международната читателска, научна и академична общност като автор на бестселъри, свързани с археологията, изследовател и популяризатор на науката. Той е един от 10-те най-продавани съвременни автори в целия свят. Член е на Световния Археологически Конгрес, на Европейската Асоциация на Археолозите, на Асоциация „Философия на науката” и Общество „История на науката”. Активист е на Международното общество за Кришна – съзнание.

В България е особено популярен с двете си преведени книги „Тайната история на човешката цивилизация” и „Човешката деволюция – ведическа алтернатива на дарвиновата теория”.

В основата на неговия научен интерес стои въпроса за произхода, същността и развитието на човека. Кремо е един от най- ярките критици на Дарвиновата теория за еволюцията.

Майкъл Кремо е в България по покана на дружеството за разпространение на знание „Веда”. В страната ни той изнася цикъл от лекции пред широката общественост и академичните среди.

Известният писател посети и Добрич, където изнесе лекция на тема”Тайната история на човешката цивилизация”. Чуйте какво заяви в специално интервю за Дарик радио Майкъл Кремо. С него разговаря Таня Топалова: