Областният лидер на БСП Добрич и кандидат за народен представител от коалиция "БСП за България" в Добрич Мая Димитрова
Областният лидер на БСП Добрич и кандидат за народен представител от коалиция "БСП за България" в Добрич Мая Димитрова / Фейсбук
Хората искат промяна, категорична е лидерът на червените в Добрич и кандидат-депутат от "БСП за България"
Хората искат промяна. Това заяви в студиото на Дарик областният лидер на БСП в Добрич и кандидат за народен представител от листата на „БСП за България” в Добрички избирателен район Мая Димитрова. „Това, което предлагаме като предизборна програма и като план за управление на България е именно това, което искат хората – по-добър живот, повече справедливост и човекът, поставен в центъра на вниманието” – подчерта Димитрова. Тя бе категорична, че БСП е готова да поеме властта и отговорността за тази власт, осъзнавайки допуснатите грешки.

Според  Димитрова коалицията „БСП за България” ще успее да се пребори за две депутатски места в Добрич, а може би и за трето. Личните си цели и амбиции в тази битка Мая Димитрова определи така: „В листата съм, защото смятам, че с професионалния си опит като преподавател и адвокат бих могла да бъда полезна на своите съграждани от региона и страната, защото народният представител е такъв за всички българи”.

Мая Димитрова определи като коректна предизборната  кампания  до момента, но според нея запазването на  коректния тон не означава, че не бива да се показват грешките на досегашните управляващи.

„Това, което предлагаме не са предизборни обещания, а план за управление на България. Ние залагаме основно на това да няма българин, който да живее под прага на бедността, да има сигурност в домовете на всички, както  и сигурност  по границата, да няма неграмотни деца , да не остават празни училищата ни, да можем да задържим младите хора. Всичко, което предлагаме е реално и възможно, изчислено е и оправданията „няма пари в държавата” просто не вървят” – коментира  приоритетните за БСП политики Мая Димитрова.

Особено важно според нея след изборите е народните представители от региона, независимо от коя партия са избрани, да забравят партийните различия и  да работят за каузата Добрич и Добруджа.