/ netinfo
Петима унгарски съдии от Районен съд-Мако и Окръжен съд-Сегед посетиха Окръжен съд-Добрич и се срещнаха с председателя на институцията съдия Галатея Ханджиева.
        
Магистратите разговаряха за сходствата и различията в съдебните системи на двете държави, за назначаването и кариерното израстване на съдиите, за техните права и задължения. Коментирани бяха и съществуващите в двете европейски страни кодекси за етично поведение на магистратите.
        
Гостите проявиха интерес към образователните инициативи, реализирани от Окръжния съд с цел повишаване на правната грамотност сред учениците, както и към традицията в съда да се представят изложби с творби на млади художници.
        
Делегацията имаше възможност да разгледа Съдебната палата и да присъства на кратка презентация за дейността на Окръжния съд. Унгарските магистрати гостуват в страната ни по линия на Програмата за двустранен обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение (ЕМСО), в рамките на която си партнират с Районен съд-Балчик. Визитата им в Добрич беше инициирана от председателя на балчишкия съд Ивелина Велчева.