/ Районен съд-Балчик
Районен съд-Балчик посрещна петима магистрати от Административния съд във Вилнюс, Литва. Гостите присъстваха на презентация за българската съдебна система и Районен съд Балчик, разгледаха съдебните зали, фронт-офиса, деловодствата и регистратурата на съда, залата за изслушване на деца.
        
Юристите от двете съдилища разговаряха за статуса на съдията в България и Литва, за сходствата и различията в съдебните системи на страните, за броя на разглежданите дела, за детското правосъдие и медиацията, съобщи председателят на Районен съд Ивелина Велчева.    

Шестокласници посетиха Районен съд - Балчик в Деня на отворените врати
        
Съдиите от Вилнюс споделиха опита си в прилагането на електронното правосъдие, въвеждането на съдебни протоколи само на електронен носител и пълна електронна папка на делата. Председателят на Районния съд в Балчик Ивелина Велчева определи срещата като ползотворна и професионално обогатяваща.
        
Тя обясни, че магистратите от Административен съд-Вилнюс гостуват в страната ни по линия на Програмата за обмен на Европейската мрежа за съдебно обучение, в рамките на която осъществяват двустранен обмен с колегите си от Административен съд-Варна. Визитата в Районен съд-Балчик е била включена в програмата на посещението на литовските юристи, по инициатива на техните домакини от Варненския административен съд.