Магазин на „Хиполенд” отваря врати в Добрич
Магазин на „Хиполенд” отваря врати в Добрич / Хиполенд

В Добрич отваря врати магазин от веригата за детски стоки и играчки „Хиполенд”. Официалното откриване ще бъде на 5 май от 17 часа с концерт на Крисия. Магазинът се намира в новия търговски комплекс на площад „Тракийски”. Наскоро „Хиполенд” направи дарение на община Добрич в размер на 1000 лева за подпомагане на талантливите деца на града.

Ето какво каза Ивелин Мандраджиев - управител на ИНВЕСТОР 2020 ЕООД- носител на франчайз правата за Добрич на магазини „Хиполенд”:

Г-н Мандраджиев, кажете ни как се роди тази идея за Хиполенд магазин в Добрич?

Всички бяхме чували за веригата ХИПОЛЕНД, но след направени проучвания бяхме поразени от мащабите на тази чисто българска верига за детски стоки. Оказа се, че Хиполенд са безспорният лидер на пазара в този сегмент, като концепцията им с непрекъснати промоции, игри с посетителите и програми за лоялни клиенти им гарантира дял от 70% на пазара на детски играчки. От друга страна това, което се предложи от Хиполенд АД, а именно концепция за франчайз бизнес (забележете, първият франчайз на Хиполенд в България е именно в Добрич) беше достатъчно изгоден и интересен. Моделът се прие от семейния съвет и започнахме преговори с колегите франчайзодатели. Имахме късмет и с изключително подходящата локация в новия търговски комплекс на бул. Добруджа и добри наемодатели, които прегърнаха идеята за Хиполенд и я превърнаха, бих казал, в лайт мотива на цялата сграда. Така те подчиниха тематично целия търговски комплекс на децата, като около помещението за магазин Хиполенд ще има подобни, да ги наречем, синергични бизнеси. Мога да кажа, че съчетахме изключително приемлив франчайз пакет, реалната нужда от такъв вид магазин в Добрич и безспорно, най-добрата локация, в най-добрата сграда в града. Град Добрич имаше нужда от един истински добър магазин за деца и най-накрая е на път да се сдобие с такъв, като това ще направи града ни по интересен и цветен.

Колко работни места ще откриете?

По франчайз модел имаме ангажимента да наемем и обучим 10 души. Подбрахме млад екип, мотивиран, който предстои да обучим в други локации на веригата в съседни градове.

Кажете ни къде ще се помещава магазинът и на каква квадратура?

Магазин Хиполенд Добрич се помещава в новата сграда търговски комплекс „Катина” в началото на центъра или както добричлии познават това място площад „Тракийски”. Имаме на разположение 120 паркоместа за автомобили и изключителна достъпност за паркиране от 2 булеварда и една улица. Помещението ни се издаде от страна на наемодателя „до ключ”, като бяха спазени всички наши изисквания и условия, включително централна климатизация, специално осветление, нашите характерни цветове и пр. Магазинът е разположен върху 850 кв.м. и е един от трите най-големи магазина Хиполенд в цялата страна.

Кога отваряте и какви мероприятия сте замислили за откриването?

Магазин Хиполенд отваря врати на 05.05.2016 с грандиозен концерт на Крисия и други талантливи деца от Добрич. Ще има клоуни, анимация, водещ, почерпка за децата, игри с подаръци и много други изненади. Тук е моментът да поканя всички деца на концерта на Крисия на 5 май от 17 часа, който ще се проведе на площада пред търговския комплекс.