Лидерът на Зелената партия подкрепи лично Атанас Атанасов в битката за  кмет на Добрич
Лидерът на Зелената партия подкрепи лично Атанас Атанасов в битката за кмет на Добрич / Предизборен щаб

Лидерът на Зелената партия Александър Каракачанов днес бе в Добрич и заедно със структурата на местно ниво на ръководената от него пария и кандидата за кмет Атанас Атанасов даде пресконференция.

"Ние подкрепяме Атанас Атанасов като личност, подкрепяме и неговата програма. Пожелаваме му успех и призоваваме да се гласува за кмет на Добрич с номер 9", заяви Каракачанов.

Общинските съветници и кметове неизбежно трябва да решават градските въпроси, посочи лидерът на зелените. По думите му обаче, ако местната власт наистина желае  да помогне на хората си, тя трябва да постави и три основни въпроса пред сегашното и пред всяко бъдещо правителство. Ще има ли най-после регионална политика в България, ще има ли посекторна икономическа политика, ще има ли промяна в  данъчната политика – това са въпросите, на които трябва да се търси отговор според Каракачанов.

Атанас Атанасов благодари на Зелената партия и на нейния лидер за подкрепата и за гласуваното му доверие."Водим изцяло позитивна кампания, като във всяка среща сме разговаряли в детайли по най-наболелите проблеми във всяка сфера. Считам, че това е пътят за развитието на нашия град", заяви Атанасов.

Кандидатът за кмет бе категоричен, че той и кандидатите за общински съветници са против:

- една и съща фирма да извършва сметосъбиране, сметоизвозване, депониране и поддържане чистотата на улиците, тъй като това създава предпоставки за конфликт на интереси;

- общинските дружества да не подлежат на контрол от контрольори, назначени от  общинската администрация, което е и изискване по закон за вътрешния одит;

- да липсва автоматизирана система за контрол на сметосъбирането, сметоизвозването и почистването на улиците;

- липсата на достъп  до обществени поръчки на добрички фирми, които създават работни места в Добрич и генерират средства към общинския бюджет;

- фирма, регистрирана в офшорна зона, да участва като мажоритарен съдружник в  дейностите по ремонта на централна градска част, възлизащи на стойност 5 милиона лева.

Атанас Атанасов съобщи, че в щаба са взели решение да не закриват предизборната си кампания тази седмица.