Лекарят Хасан Ефраимов написа три нови книги
Лекарят Хасан Ефраимов написа три нови книги / Фейсбук
Лекарят Хасан Ефраимов написа три нови книги
90696
Лекарят Хасан Ефраимов написа три нови книги
  • Лекарят Хасан Ефраимов написа три нови книги

След романа „Метаморфоза", добричкият лекар Хасан Ефраимов, ще предложи на своите почитатели още три нови книги. Вече е под печат сборникът с разкази „Дервишки караконджул", предстои до януари да излязат още две издания с разкази - „Събирачът на болка" и „Паралелни светове".

В ефира на Дарик д-р Ефраимов сподели, че планира да представи пред читателите всички книги наведнъж, когато видят бял свят - първо в Добрич, после и в други градове. Вече са планирани две премиери в София - в столичната и в националната библиотека. Той публикува своите творби във Фейсбук, където те се радват на завиден интерес. Обичам да общувам с хората, да споделям с тях написаното, казва Ефраимов. „Джанки в Манхатън" вече е обявен за всеобщ любимец. Той ще бъде и водещото в премиерата - ще бъде изпълнен от актьор в моноспектакъл, чрез който ще се представи творчеството на лекаря от Добрич.

„Дервишки караконджул" и „Събирачът на болка" разказват за Делиормана, откъдето авторът е родом. Според Ефраимов, този регион няма своя класик, който да го е възпял в българската литература, и затова е малко познат със своите болки, надежди, чешити, страсти. „В книгите ми има както лични, така и чути от близки и познати истории", казва той.

„Паралелен свят" пък е пълна с разкази от нашето време, там и случките, и героите, и езикът е различен, казва Ефраимов. Гинекологът пише и разкази на лекарска тематика, които са изпълнени с типичния за съсловието черен хумор, сподели той.