Лайънс клуб прави коледен бал само с добрички изпълнители
Лайънс клуб прави коледен бал само с добрички изпълнители / Дарик Добрич
Лайънс клуб прави коледен бал само с добрички изпълнители
35266
Лайънс клуб прави коледен бал само с добрички изпълнители
  • Лайънс клуб прави коледен бал само с добрички изпълнители

Четири добрички музикални състава ще озвучат коледния бал на Лайънс клуб - Добрич, съобщи президентът на организацията Ванко Иванов. Те ще бъдат и финансово подпомогнати след събитието, като сумите ще зависят от събраното на бала. На 4 декември от 19.30 ч. се очакват около 250 души, средства ще се събират от покани, на стойност 50 лева, търг и томбола. Около половината от парите за покани се генерира за благотворителност, разказа Иванов, средно се събират по 25-30 000 лева от подобно събитие.

Съставите, които са поканени от Лайънс клуб, са Български камерен оркестър Добрич, Духовият оркестър на града, Младежкото студио за поп и рок певци "Сарандев" и Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа". Три от тях ще изпълнят заедно при откриването на вечерта химните на България и на Европейския съюз. Камерният оркестър с диригент Алексей Измирлиев ще свири и две танга от Астор Пиацола, а музикантите от ансамбъл "Добруджа" - специално аранжирани произведения, които организаторите ще запишат.

На търга на бала ще бъдат предложени много антикварни предмети, към които има голям интерес, разкриха също "лъвовете". Анонимен дарител е предоставил картина на местния художник Тодор Добруджански (1904-1990), а от частна колекция са намерени и ще бъдат предложени на гостите две саби и два щика от руско-турската война в отлично състояние. Водещ на церемонията ще бъде актьорът Веселин Ранков, като неговият брат Красимир Ранков, който е сред създателите на Лайънс - Добрич, също ще присъства.

Лайънс клуб прави коледен бал само с добрички изпълнители
netinfo

Средствата събрани на коледния бал на благотворителната организация ще бъдат предназначени, освен за четирите културни института, и за дофинансиране на двата основни проекта на добричките "лъвове" - за профилактика на детското зрение и "Майките на Лайънс". Първият се провежда вече трета година и по него мобилен екип от двама офталмолози прави прегледи на деца между 3 и 6 годишна възраст в цялата област, като се обхващат около 2 000 годишно. "Има голям интерес и много родители се обаждат с благодарност", каза Иванов. По втория, 5 стажанти от Колежа към Шуменския университет в Добрич помагат в социализацията на 15 изоставени деца в Дома за медико-социални грижи. Той стартира тази година и клубът има намерение да го развива занапред, тъй като е уникален.

Чуйте повече за идеята да се подкрепят местни изпълнители от Ванко Иванов - в аудиото.