Лайънс клуб-Добрич събра 32 хил. лева на благотворителен бал
Лайънс клуб-Добрич събра 32 хил. лева на благотворителен бал / Лайънс клуб Добрич

Близо 32 хил.лв. събра Лайънс клуб - Добрич на 22-я си Коледен благотворителен бал. Около 250 гости - приятели на добричките лъвици и лъвове помогнаха това да се случи. Средствата ще бъдат изразходвани за благотворителните каузи на организацията.

Благотворителната нощ стартира с 11 000 лв., събрани от куверти. От търга с ценни предмети на изкуството, с антикварна и нумизматична стойност постъпиха 17 300 лева. От традиционната томбола бяха набрани още 3 022 лева. Постъпиха и свободни дарения от гости, желаещи да подкрепят мисията на Лайънс клуб - Добрич в името на по-доброто бъдеще на децата в неравностойно положение.

Част от средствата, събрани по време на тази инициатива, ще се ползват за подпомагане на културни формации в Добрич - ансамбъл "Добруджа", Камерен и Духов оркестър, и изпълнители на Студио за поп-рок певци "Сарандев". Те представиха съвместни изпълнения в благотворителната нощ.

Останалите постъпления ще бъдат разпределени между основните проекти на организацията - за превенция на зрението на децата и "Майките на Лайънс". За поредна година, добричкият клуб активно се грижи за детското зрение, като в рамките на проекта се извършват безплатни профилактични офталмологични прегледи със специална мобилна апаратура и до момента са обхванати над 5000 деца.

От юни клубът работи и в помощ на децата без родители, настанени в Дома за медико социални грижи. В рамките на тази инициатива, млади педагози ежедневно се занимават с около 15 деца, обгрижвайки ги максимално близо до семейната среда. Пет деца вече са осиновени от старта на проекта досега. Целта е всички те да намерят свои родители и да израснат като пълноценни личности. Като доказателство за устойчивостта на този проект, директорът на дома д-р Евгения Георгиева връчи трудов договор за работа на щат на най-активният в дейността си педагог. От днес Снежа Георгиева е част от постоянния екип на Дома за медико-социални грижи.