Лайънс клуб - Добрич отчете 10-годишната си дейност
Лайънс клуб - Добрич отчете 10-годишната си дейност / netinfo

Над 100 хиляди лева са събраните средства от благотворителни инициативи от „Лайънс клуб” – Добрич през десетте години от създаването му, съобщиха от ръководството на клуба. 25 хиляди лева от тях са съфинансиране на най-големия до момента проект на организацията – за профилактика на детското зрение в област Добрич. 2 602 деца на възраст от 3 до 7 години са преминали очни прегледи. Установени са зрителни отклонения в около 10% от прегледаните деца.

„Лайънс клуб” ще финансира от тази година безплатни профилактични прегледи на очите и за децата в общините Крушари и Добричка, които не са били обхванати в досегашните изследвания, информираха от организацията.

Над 48 хиляди лева е раздал клубът за стипендии на деца в неравностойно положение, еднократни помощи за културни дейци и общественици, прегледи и операции на зрението на социално слаби добричлии през 10-годишното си съществуване.

На 25 април в курорта Албена „Лайънс клуб” – Добрич ще проведе Юбилеен благотворителен бал по повод 10 –я си рожден ден. На благотворителен търг ще бъдат разиграни две златни монети, предоставени от ОББ, скулптура на добричкия творец Димитър Янков, две юбилейни торти от сладкарници „Неделя”. Над 250 гости се очакват на тържеството. Събраните средства ще бъдат използвани за стипендии и финансиране на новите очни прегледи, съобщиха от организацията.