Лайънс клуб Добрич дари 8500 лева на културни институти в града
Лайънс клуб Добрич дари 8500 лева на културни институти в града / Дарик Добрич

Лайънс клуб Добрич предоставя 8500 лева на културни институти в града, съобщи президентът на клуба Ванко Иванов. Това са част от средствата, събрани по време на благотворителния коледен бал на организацията през декември 2010 година. Тогава бяха набрани общо 32 хиляди лева.

Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа", добричкият Духов оркестър и Български камерен оркестър - Добрич получават по 1500 лева. По 500 лева Лайънс клуб дарява на Студията за поп-рок изпълнители „Сарандев" и на оркестър „Бисери".

Рок групата „Сайлънс", която замина за Лондон, за да запише там диск, получава 3000 лева. Парите са събрани на коледния бал конкретно за рокмузикантите, след като идеята им да заминат за Лондон е била официално обявена и спонсори са изкупили техни дискове.

Лайънс клуб Добрич е номиниран за най-добър клуб на годината в национален мащаб, съобщи още Иванов. Продължава работата на организацията по двете й основни програми. Първата е за превенция на детското зрение и по нея през миналата година с двата мобилни апарата на Лайънс са прегледани 2500 деца. Втората инициатива е „Майките на Лайънс". По нея млади педагози се занимават с деца от Дома за медико-социални грижи, обгрижвайки ги максимално близо до семейната среда. През тази година Лайънс ще продължи да спонсорира културата в Добрич.

На 16 април в р-т „България" ще се проведе пролетният благотворителен бал на клуба. От Лайънс обявиха, че тогава ще бъдат връчени три награди - за спонсор, за деец на годината и за най-добро отразяване в медиите на дейността на клуба.