Културни акценти
Културни акценти / Дарик Добрич, архив

Театърът на българската армия гостува с постановката "Декамерон" по  Джовани Бокачо. Режисьор е Диана Добрева, участват Анастасия Ингилизова, Ангел Генов, Антоането Добрева - НЕТИ, Иван Радоев, Веселин Анчев, Радина Карджилова, Милен Миланов, Гергана Данданова и др. Спектакълът е от 19 часа в драматичния театър.

За втора поредна година, утре от 16.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе” ще бъде открита изложба-рисунки от Конкурс за млади художници на името на Христо Господинов, по инициатива на Ротари клуб Добрич.

За конкурса са постъпили общо 103 рисунки, 9 колажа и 4 стъклописа от учениците от пет училища и три школи по изобразително изкуство от град Добрич. Това са: ОУ „Стефан Караджа”, ОУ „Христо Ботев”, СОУ „Дора Габе, СОУ „Св. Климент Охридски”, ЧПГ „Леонардо да Винчи”, школа по ИИ „Стела и Дара” към ОМЦ „З. Стоянов”, школа по ИИ към ОМЦ „З. Стоянов” с ръководител Олга Иванова, школа по ИИ към ОМЦ „З. Стоянов” с ръководител Галя Върбанова. От общия брой рисунки 30 са отличени.

През учебната 2012/2013 г. Ротари клуб – Добрич организира два конкурса с участието на ученици от града. Това са Конкурс за презентация на урок на интерактивна дъска и Конкурс за млади художници на името на Христо Господинов.

В конкурса за презентация на урок на интерактивна дъска взеха участие пет училища: СОУ „Димитър Талев” , ОУ „Христо Ботев”, СОУ „Любен Каравелов”, ХГ "Св. Св. Кирил и Методий"  и ПМГ „Иван Вазов”.

Учениците представиха своите презентации в интерактивния кабинет на библиотеката – дарение от Ротари клуб Добрич. На 14 юни от 11.00 ч. в РБ „Дора Габе” ще бъдат наградени участниците в конкурса. Те ще получат награди, както от Ротари клуб – Добрич, така и от домакина на конкурса – Регионална библиотека „Дора Габе”.