Култовата група Атлас ще пее в Добрич
Култовата група Атлас ще пее в Добрич / netinfo

Музикантите от група "Атлас" гостуват на Добрич. Те ще излязат пред публика тази вечер от 23.00 часа в Dobrich LIVE CLUB.

Група "Атлас" е създадена през 1985 в София. Около две години след началото групата се ориентира към актуалния по това време "ню уейв".
Един от най-големите й хитове и до днес е песента „Кукла”. Тя стои цели 64 седмици в класацията Топ 10 на БНР, а Атлас е обявена за Група на годината последователно за 1991 и 1992. Издаден е едноименен албум, а песента е излъчена и по VOA Europe.
Следват албуми, концерти, видеоклипове. Запомнящи се хитове като „Играта свърши”, „Есен”, „Сърце на стъклото”, „Не се предавай”, „Живот след смъртта”.

В следващите години Атлас има много силно клубно присъствие, редувано с работа в Европа. През 2003 г. печелят пролетния конкурс с песента "Танцува тя сама". През 2004 г. издават албума "Есенни цветя", като  "Капка от любов" е много популярна и застава начело на музикалните класации.

Песента "Била си ти" печели пролетния конкурс на БНР през 2010 г., а "Not your perfect guy" взема награда през 2011 г.

През 2013 г. песента "Get Yourself Free" заема трето място в международната класация BEAT100, а с песента „Обичам дъжда над теб” Атлас за четвърти път печелят първо място в конкурса "Златна пролет" на БНР.

През м. Октомври 2015 г. групата отбеляза своя 30 годишен юбилей в столичния „София Лайф Клуб”. На сцената звучаха прекрасните им хитове, популярни и до днес и запомнящи се със своята мелодичност и стойностни български текстове. 
Групата създаде и видео към една от последните си песни „Двама с теб” и в момента редува клубните участия и срещи с публиката в София и страната, с работа по нов албум.

Актуалният състав е Петър Писарски, Иван Несторов, Георги Арсов, Асен Драгнев и Драгомир Ганчев.