/ DarikNews.bg, архив
Детски празник ще се проведе на 16 април в Силистра. Безплатното куклено шоу "Приказка за юначета с празни тумбачета" ще се състои на сцената на площада в града. Това е първата спирка от тазгодишното турне на театъра в 7 града. Освен в Силистра кукленото шоу ще гостува в Дулово, Шумен, Хисаря, Пазарджик, Айтос, Карнобат.

Децата от тези градове ще се срещнат с обичаните приказни герои - Хартояд, Пластоядка и Стъклояд. Те ще покажат на зрителите как да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.След представлението децата ще се забавляват с танци и игри.

Входът е свободен, а всеки малчуган ще получи комикс книжка с игри. Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета - Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се "хранят" с отпадъци от опаковки. Героите са лица на кампанията "Нахрани ме разделно!" и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на "Екопак България".

Над 1000 деца в различни градове на страната вече са се срещали с приказните герои, които се хранят с отпадъци. След като се запознаят с историята им децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и мотивират семействата си да се отнасят отговорно към природата.

Детският празник се организира от "Екопак България" и Община Силистра