Кризисна програма за новогодишния концерт в Добрич
Кризисна програма за новогодишния концерт в Добрич / Дарик Добрич, Валентина Добринчева

Без знаменитости и гост-изпълнители ще посрещнат Новата 2011 година жителите на Добрич. Програмата на общината е съобразена с кризисната година и предвижда традиционния концерт на площад "Демокрация", който ще започне в 23.30 ч.. Добричлии ще се съберат около големия огън и ще се почерпят с чаша вино, осигурено от "Алвина" АД. На сцената ще се качат Старата и Новата година, сурвакари, BB Band с ръководител Валентин Колчев и Фолклорна група „Лира" с ръководител Емил Халачев. Водещ в новогодишната нощ ще бъде актьорът от драматичния театър Красимир Демиров.

Ден преди това - на 30 декември, старата година ще бъде изпратена, отново по традиция, с безплатна новогодишна баница. Тя се произвежда от фирма "Савимекс" и се раздава на всички на площад "Демокрация". Стартът на кулинарната еуфория е в 12.00 ч.. Баницата ще бъде съпроводена с настроение, създавано от Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Монов, Фолклорен танцов ансамбъл "Добротица" при Общински младежки център с ръководител Александър Александров и Представителна фолклорна танцова студия "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

Дамян Попов забавлява добричлии на празничната новогодишна вечер миналата година. Освен добричкия изпълнител, под звездите и тогава се включиха BB Band и група "Лира".

От посрещането на 2009 г. датират по-скромните концерти на площад "Демокрация", оправдани с кризата и големи хонорари, поискани от звездите, показва справката назад в годините. През 2008-а за доброто настроение на добричлии се погрижили Духовият оркестър, ансамбъл "Добруджа", Теди Славчева и Тени Омеде от Нигерия и Ива Славчева - участници в полуфинала на Евро БГвизия, както и оркестър "Вю пойнт". Водещ е бил Дамян Попов.

През всички последни години добричлии се събират около голям огън на площад "Демокрация" и общината ги черпи с чаша вино от "Алвина" и илюминации.