Криминални новини
Криминални новини / netinfo

Полицаи от Второ РУ на МВР-Добрич разкриха извършителите на кражба, извършена на 15 март от частен дом в село Победа, община Добричка. Тогава бяха задигнати моторна коса, моторен трион, марка "Щил", перфоратор за бетон,  дрелка, марка "Бош", комплект за лепене на ПВС тръби  и машина за засмукване на сухи листа, всичко на стойност около 3000 лв. Крадците са трима, на възраст 16, 19 и 25 години, двамата са от Добрич, а единият - от село Победа. Откраднатите вещи са иззети. Работата по случая продължава. 

Служители на полицейския участък в село Крушари задържаха две момчета - на 14 и 15 години, извършили две кражби в селото. На 18 март в Оперативната дежурна част на Второ РУ на МВР-Добрич е получено съобщение от жителка на Крушари, че предишния ден е взломен магазин за промишлени стоки. Задигнати са 39 лева в банкноти и монети. На същата дата от друг магазин е извършена кражба на 30 лева на монети, дъвки, кафе и хранителни стоки. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия полицаите са разкрили малолетните крадци. 

От лек автомобил "Опел Корса", паркиран в Добрич, е задигната чанта, в която е имало колие, обици и флашка. Обран е и гараж в кв."Рилци". По данни на тъжителя е извършена кражба на електрожен, марка "Кракра", ъглошлайф "Елтос" и малък ъглошлайф от неустановена марка. Образувано е досъдебно производство.