Криминални новини
Криминални новини / Дарик Добрич, архив

6 криминални произшествия са регистрирани през почивните дни в Добричка област, съобщават от ОД на МВР. На 26 май в Първо РУП Добрич е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Фолксваген Голф, собственост на 40-годишен добричлия. Чрез взлом е задигнат СД-плеър от паркираната по бул.”Добруджа” в Добрич кола. Образувано е досъдебно производство.

На 25 май в РУП Генерал Тошево е получен сигнал за кражба от къща в с.Красен. Установено е, че от дома, собственост на английски граждани, са откраднати готварска печка, аспиратор, пералня и домакински прибори. Работи се в условията на досъдебно производство.

Установени са и 3 случая на управление на МПС след употреба на алкохол.

На 24 май, около 14.30 часа, по ул.”Максим Горки” в Добрич от полицейски автопатрул е спрян за проверка л.а. „Мерцедес”, управляван от 40-годишния Р.И. от Добрич. При извършената проверка за алкохол с техническо средство, цифровият индикатор е отчел 1,54 промила в издишания от водача въздух.

На 25 май, около 00.10 часа, по ул.”Александър Стамболийски” в Добрич е проверен л.а. „Опел Астра”, управляван от 43-годишен жител на с.Черна, общ.Добричка. Тестът е отчел 1,61 промила.

На 24 май, около 22.30 часа, в с.Славеево, общ. Добричка, от екип на „Пътна полиция” е спрян за проверка л.а. „Фолксваген Венто”, управляван от 44-годишен жител на с.Ляхово, общ. Балчик. Проверката е показала 1,21 промила в издишания от водача въздух.

По трите случая са образувани бързи полицейски производства. Взети са кръвни проби по надлежния ред.