Криминални
Криминални / DarikNews, архив

Извършена е кражба на 440 метра медни проводници от четири междустълбия в с. Камен бряг, съобщават от полицията. За инцидента е съобщено на 15 април около 11 часа.

Същия ден, около 22 часа по ул. „България” в Каварна полицейски автопатрул е спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При последвалата проверка в дрехите на пътника - Х.Х. (21 г.) от град Каварна, е открит плик със зелено-кафява тревна маса. При последвалия полеви тест тя е реагирала на наркотичното вещество канабис, с общо тегло около 8.5 грама. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа в РУП Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 април, около 04:01 часа е получено съобщение за пожар в търговски обект в района на ботаническата градина в град Балчик. Изпратени са два пожарни автомобила, които успяват в 07:05 часа тази сутрин да потушат огнената стихия. Вследствие на пожара са унищожени фургон и спомагателна постройка, 6 броя черна и бяла техника и 90 маси и столове. Причините за възникването на инцидента са в процес на изясняване.