Криминални
Криминални / DarikNews.bg, архив

На 11 февруари около 06:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект в ж.к. „Иглика” в Добрич, съобщиха от полицията. Чрез взломяване на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. Откраднати са 35 кутии цигари. По случая е образувано досъдебнопроизводство по описа на Първо РУП Добрич.

На 8 февруари е получено съобщение за извършена кражба на територията на град Балчик. Установено е, че чрез демонтаж от тунелна дренажна галерия е извършена кражба на 8 метра релса, част от релсовия път на съоръжението. Установени са извършителите на деянието - С.Ш. (25г.), М.С. (27г.), К.К. (18г.) и Р.Р. (23г.), и четиримата от Балчик. Работата по случая продължава.

На 11 февруари около 16:30 часа, по Албена - с. Оброчище, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Форд” с английска регистрация. При извършената проверка за алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,95 промила в издишания от водача въздух. С полицейска заповед за срок от 24 часа в РУП Албена е задържан Л.Ч. (67г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.