Криминална хроника
Криминална хроника / Дарик Добрич

Електрожен, три ъглошлайфа и медни намотки от друг електрожен са откраднати от ремонтната работилница на земеделска кооперация в село Безводица, община Балчик, съобщават от полицията. Те са задигнати между 22 и 23 март т.г.. Сигнал за липсата им е подаден в полицейското управление в Балчик в 9 ч. вчера от жител на град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

Крадец е опразнил и бюфет в курорта Албена. Взел е микровълнова печка и музикална уредба SONY с тонколони. Сигнал за кражбата е подал по телефона добричлия вчера в 15.30 ч.. Вещите са откраднати за времето от 9 февруари т.г. досега. По случая в РУ на МВР Албена се извършва проверка.

Техника и оборудване са били прицел на апаши в село Зограф, Генерал Тошевско. Трифазен ел.мотор 4 киловата, 10 метални палети и 15 бали слама са изчезнали от стопанска постройка там. Съобщение за случая е подадено вчера в РУ на МВР Генерал Тошево. Тъжителят смята, че престъплението е извършено между 13 февруари и 19 март т.г. Образувано е досъдебно производство.

200 лева глоба ще плати 22-годишен мъж от село Змеево. Той получи административното наказание от Балчишкия Районен съд. То му се налага заради проява на дребно хулиганство на 22 март т.г. в селото във връзка със съставен акт от полицейски инспектор при РУ на МВР Балчик.