Кредиторите на конезавода провеждат общо събрание
Кредиторите на конезавода провеждат общо събрание / netinfo
Кредиторите на ЕООД „Стефан Караджа” се събират днес на общо събрание. То има за цел да определи реда и начина за осребряване на имуществото на обявеното в несъстоятелност дружество.

Събранието се свиква от Добричкия окръжен съд, който на 18.08.2008 г. одобри списъка на кредиторите с приети от синдика Янко Стоянов вземания. Сред тях са Агенцията за държавни вземания с 1,250 млн.лв., „ВиК” ЕООД - гр. Добрич с близо 135 хил. лв., 57 работници и служители и 7 доставчици на стоки и услуги на конезавода.

В момента в него се отглеждат 106 коня. От отчета на синдика за месец юли става ясно, че ЕООД „Стефан Караджа” не разполага с помещения за отглеждане на животните, след като публичен изпълнител е продал 32 недвижими имота, собственост на дружеството. Фирмата е принудена да плаща наем за ползване на конюшните, но не разполага с необходимите средства. Тя изпитва и недостиг на средства за изхранване на животните, след като е усвоена предоставената през март от Министерството на земеделието и продоволствието” субсидия от 130 хил. лв. за издръжка за миналата 2007 г.

Добричкият окръжен съд обяви ЕООД „Стефан Караджа” в неплатежоспособност и откри производство по несъстоятелност срещу него на 16.11.2007 г. по искане на варненското АД „Корал”, което е претендира за 224 876 лв. вземания.