Крадец опита да се самозапали в центъра на Добрич
Крадец опита да се самозапали в центъра на Добрич / standartnews.com

Истински екшън се разигра в центъра на Добрич вчера, малко след 16.00 часа, съобщава standartnews.com. Около 20-годишен мъж откраднал портмоне, а след като патрулиращи в района полицаи го подгонили, опитал да се самозапали.

Инцидентът е станал в района на коледно-новогодишния базар в града. Там се чул глас на жена, която викала, че някой е откраднал портмонето й. Патрулиращи полицаи се огледали и хукнали да гонят мъж, който бягал, разказват пред изданието търговци от базара. Внезапно обаче крадецът спрял и се запалил. Полицаите го настигнали и съблекли горящите му дрехи, за да запазят живота му, след което му поставили белезници.

Единият униформен останал да го охранява, докато другият тръгнал към патрулния автомобил, за да повика лекарски екип. В този момент младият мъж гол до кръста хукнал отново да бяга, но пак бил заловен със съдействието на охранител от намираща се наблизо банка. Поставени му били белезници и на краката, след което е откаран с линейка.

Търговци споделят, че често са виждали задържания да проси в района заедно с още един младеж. Хората смятат, че е възможно крадецът да е бил дрогиран.