Крадци задигнаха компютри, дизел и люцерна
Крадци задигнаха компютри, дизел и люцерна / Дарик Нюз - архив

За няколко кражби, извършени през изтеклото денонощие, информират от полицията.

На 13 март през нощта е получено съобщение от дежурен оператор на частна охранителна фирма за разбит търговски обект, намиращ се по ул. „Охрид” в Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец неизвестен извършител е проникнал в имота и откраднал три 15- инчови преносими компютъра.

Отново на 13 март е получен сигнал за извършена кражба в района на тролейбусно обръщало по ул. „Оп. Д. Ковачев” в Добрич. По данни на тъжителката неизвестен извършител чрез издърпване отнел дамската й чанта, с намиращите се в нея сума пари, лични документи и вещи.

На същата дата са регистрирани и две кражби в генералтошевските села Пчеларово и Красен. В първия случай неизвестен апаш чрез взлом проникнал в гаражно помещение, откъдето задигнал 200 литра дизелово гориво.

Получен е и сигнал за кражба от стопански двор в с. Красен, откъдето са откраднати 40 броя фураж люцерна от сеновал. След проведени оперативно издирвателни мероприятия е установен крадецът – 28 – годишен жител на с.Красен. Той е задържан за срок от 24 часа в РУП Генерал Тошево.