Концерт в памет на композитора Лазар Николов
Концерт в памет на композитора Лазар Николов / Дарик Добрич

Продължава програмата на 17-ия Международен младежки фестивал-конкурс "Надежди, таланти, майстори", който се провежда в Добрич и Албена от 4 до 12 септември. Днес от 15.00 ч. в Органова зала "Добрич" в рамките на конкурсната програма, журито ще прослуша изпълненията на номинираните за Гран При. В 18.00 ч. на същото място ще се състои камерен концерт на музикантите Драгомир Йосифов (пиано), Цветана Иванова (пиано) и Росен Идеалов (кларинет). Концертът се посвещава на 90-ата годишнина от рождението на композитора Лазар Николов (1922-2005).

В 17-ото издание на "Надежди, таланти, майстори" участват над 200 изпълнители - представители на 20 държави - България, Азербайджан, Белгия, Германия, Грузия, Гърция, Естония, Испания, Италия, Китай, Румъния, Руска Федерация (Русия, Башкортостан), САЩ, Сърбия, Турция, Хонконг, Южна Корея. За първи път участие са заявили и музиканти от Англия, Тайван и Япония.
На фестивалните сцени в Добрич и Албена се представят изпълнители на възраст от 6 до 40 години - солисти-певци и инструменталисти, клавирни дуа, камерни и инструментални ансамбли, хорове. Международното жури с председател проф. Виктор Чучков включва известни музиканти от България, Германия, Русия, САЩ.