/ iStock/Getty Images
Школата по модерен балет "Аксел" към ОДК - Силистра, с хореограф Адриана Мумджиева подарява на силистренци своя заключителен концерт - спектакъл по случай края на учебната година. Концертът ще се състои днес от 18 часа в Драматичен театър "Сава Доброплодни". Входът е свободен.

С ефектен танцов спектакъл балетна школа "Аксел" ще отбележи края на учебната 2018/2019 година. В продължение на час и половина зрителите ще могат да се насладят на прекрасна хармония между хореография, сюжет, музика и сценични костюми, умело подбрани от Адриана Мумджиева. Грациозните балерини на "Аксел" ще изпълнят на сцената на Драматичния театър общо 23 танца, от които 11 са от най-новия репертоар на школата. Талантливите танцьори на балета ще представят оригинална и въздействаща хореография в ритъма на модерния и съвременния танц.

В празничния концерт ще вземат участие от най-малките до най-големите възпитаници на школата, обучавани в шест групи през настоящата учебна година. По време на концерта балет "Аксел" ще изпрати тържествено и своите две абитуриентки тази година - Валентина Николова и Радостина Великова, които години наред бяха част от голямото семейство на школата.