Коалиция За Родината издига своя листа за Добрички район
Коалиция За Родината издига своя листа за Добрички район / netinfo

Капитан Димчо Димов е водачът на листата на коалиция „За Родината" за 8-ми Добрички многомандатен избирателен район за 41-то Народно събрание. Над 70% от кандидат-депутатите на патриотичната коалиция в страната са бивши военни, обяви председателят на местния предизборeн щаб Ивелин Иванов.

Кап. Димов и останалите членове на „За Родината" ще настояват за радикална промяна в политическата система, която да започне от нова Конституция и драстично съкращаване на депутатите в Народното събрание до 120. Според бившите военни само силна и работеща държава може да гарантира на гражданите си законност, сигурност и просперитет. „Възстановяването на българската държавност зависи от нас и от никой друг. Ние трябва да решим дали искаме справедливост или запазване на привилегированото положение на политическия елит. Защото справедливост означава не само равни права за всеки гражданин, но и равни задължения", обяви кап. Димов.

Коалиция „За родината" обединява седем патриотични организации, в които членуват главно кадри на Българската армия. С огромния си членски потенциал, коалицията заяви амбиция да се превърне в една от изненадите на настоящите избори. Ген. Младен Казаков призова всички настоящи и бивши военни да подкрепят патриотичната организация. Той обеща, че като хора на реда няма да предадат гласуваното им доверие и ще защитават своята и българската чест.

Водачът на листата за Добрич кап. Димчо Димов е завършил магистратура във Военна Академия „Г.С. Раковски" и във ВМУ „Н.Й. Вапцаров". Работил е в министерството на отбраната, в Българския морски флот - Варна, а сега е началник цех в „Терем" - флотски арсенал Варна ЕООД. Женен е и е баща на две деца.