КНСБ празнува 25-годишен юбилей
КНСБ празнува 25-годишен юбилей / Дарик Добрич

Регионалната структура на КНСБ ще отбележи 25-годишнина от създаването си. Гост на събитието ще бъде президентът Пламен Димитров. В Добрич ще бъде организиран дискусионен форум на тема „Механизми и подходи на колективното договаряне на работните заплати", който ще се проведе от 14.00 до 18.00 часа в голямата заседателна зала на община Добрич. Поканени за участие са председателите на синдикалните организации в областта, а също социалните партньори - областен управител, кметовете от региона, представители на работодателски организации.

Празника на синдиката ще споделят и ветерани на профсъюзното движение от областта. Поканени на честването са последният председател на Окръжния съвет на профсъюзите Петко Колев и първият избран след 89-та година председател на КНСБ Драгни Манковски.

Към днешна дата в регионалната структура на КНСБ има 208 синдикални организации, като последната е създадена само преди седмица в общинска администрация Тервел. Членската маса наброява над 7 200 души, което прави синдиката най-голямата неправителствена организация в Добричка област, отбеляза регионалният председател Гинка Василева.