Радосвета Симеонова
Радосвета Симеонова / Маратон Пловдив
Кметът на Добрич Йордан Йорданов ще се срещне със състезателката по лека атлетика Радосвета Симеонова и нейния треньор Еманоела Радева. Срещата ще се проведе на 10 ноември от 9.30 часа в малката заседателна зала на общината. Кметът ще изрази подкрепа и ще пожелае успех на Радосвета на Балканското първенство в Лимасол, Кипър.

Младата лекоатлетка има богата колекция от призове и медали в различни национални и международни състезания. Тя е шампион на България на 20 км спортно ходене, след участие на Балканското първенство в град Флорина, Гърция; шампион е на страната и на 3000 м стипълчейз и се класира на 10–о място с личен рекорд на Европейската купа във Васа, Финландия.

Вицешампион е на 8 000 м на кънтри крос и на 18 ноември ще защитава честта на България на Балканиадата в Турция. Най-големият успех за Радосвета е, че за поредна година стана шампион на България на Софийския маратон – 42 км и 195 м като постигна един от най-добрите резултати в Европа.

Останалите състезания с призови места за нея са националните турнири по лека атлетика във Варна, Пловдив, Стара Загора, Карнобат, Койнаре, Русе и в град Борски Микулаш, Словакия.