Кметът се срещна с новия управител на ВиК
Кметът се срещна с новия управител на ВиК / Дарик Добрич

Кметът Детелина Николова се срещна днес с новия управител на "ВиК" - Добрич Радослав Русев, съобщават от общината. Обсъдени са проблемите, произтичащи от състоянието на водопреносната мрежа, както и мерките за увеличаване събираемостта на задълженията на гражданите и юридическите лица.

Администрацията изцяло подкрепя вижданията на новото ръководство за постигане на по-голяма събираемост и вземане на по-добри решения за осъществяване на аварийно-ремонтните дейности на територията на града, коментират от общината.

Кметът представи пред новия управител напредъка по изпълнение на най-мащабния проект за Добрич за подобряване на водния цикъл. Първата фаза е на стойност 115 млн.лева и се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие". В проекта е включенa реконструкция на общо 86 км водопроводна мрежа, рехабилитация на главни канализационни колектори и на пречиствателната станция за отпадни води в село Врачанци. По проекта предстои обявяване на обществена поръчка за проектиране и изграждане на пречиствателната станция.