Кметът получи медал от Съюза на арменците в Русия
Кметът получи медал от Съюза на арменците в Русия / Дарик Добрич

Кметът на Добрич Детелина Николова получи юбилейния медал на Съюза на арменците в Русия, който й бе връчен от вицепрезидента на организацията Герман Ананянц. Той бе днес гост на общината и на арменското дружество в Добрич заедно с Бедрос Киркоров – бащата на суперзвездата на руската естрада Филип Киркоров.

„Знам, че Детелина Николова прави много по отношение на арменското малцинство тук, знам как тя ги закриля и затова решихме нашата организация да й връчи този медал. Тя е неуморима и жизнерадостна”, заяви Киркоров.

От своя страна Николова му благодари за това, че никога не забравя България и приятелите си тук и винаги е съдействал на добрички участници във фестивали в Русия. „Всички смятаме, че ти си жител и на Добрич, освен на родната ти Варна”, обърна се към Киркоров кметицата. Тя добави, че арменците в Добрич са малко, но мъдри и фини хора.

Кметът получи медал от Съюза на арменците в Русия
netinfo

Бедрос Киркоров подари на Николова своя юбилеен диск със 129 песни, които той изпълнява на руски, български, арменски и италиански език.

Арменският народ в България се чувства добре, не като второ качество хора и заслугата за това е на вашата администрация, заяви Герман Ананянц. Той и Бедрос Киркоров разказаха за възможност детската фолклорна студия „Добруджа” да бъде учредител на съюз на детски групи и ансамбли, които да получат подкрепа от ЮНЕСКО.

Кметът получи медал от Съюза на арменците в Русия
netinfo