Кметът: Общината се справи с чистенето
Кметът: Общината се справи с чистенето / Дарик Добрич

Кметът Детелина Николова даде добра оценка на дейностите по почистването на Добрич след снеговалежа. Тя заяви, че поддържащата чистотата на града фирма "А.С.А България" е изпълнила задълженията си много добре и добави, че е получила мнения на граждани: "Този път общината се справи". Градският транспорт е закъснявал с 10-15 минути само в първите часове на виелицата, каза Николова, 30 души от общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти" и 45 от "А.С.А." са опесъчавали и разчиствали по тротоари и около спирките.

Николова уточни, че е петък не е била в града и е пътувала, но въпреки това съгласуването между службите е било реализирано успешно. Тя разкритикува единствено колегите си от администрацията за издадената в петък сутринта заповед за забрана за ползване на личните МПС от гражданите, която определи като "прибързана и недогледана". Заповедта бе отменена същия ден следобед.

От "А.С.А." са били на пълен работен ден в събота, чистили са и в неделя - основно вече второстепенни пътища. Обработени са дори малки пресечки в кв."Рилци", подчерта кметът. Тя сподели, че мнението й е, че гражданите и фирмите в началото по-мудно са почиствали тротоарите, но по-късно вече са се включили активно и са осъзнали, че всеки трябва да помогне, за да се улесни придвижването на хората.

Кметът: Общината се справи с чистенето
netinfo