Кметът на Елена спечели кулинарната битка на „Миден и рибен фест“ 2015
Кметът на Елена спечели кулинарната битка на „Миден и рибен фест“ 2015 / Община Каварна

С кулинарна надпревара на трима градоначалници започна 12-то издание на „Миден и рибен фест" в Каварна. Домакинът Цонко Цонев премери сили с Дилян Млъзев - кмет на град Елена, и Димитър Стефанов - на Тутракан. Техните готварски умения бяха оценявани от журито Мариана Попова, д-р Здравко Георгиев, Желязко Железов и Любо Киров. Най-харесан бе специалитетът на Дилян Млъзев, който приготви панирана бяла риба. Другите двама кметове си поделиха второто място.

Фестът бе открит от Светлин Танчев - председател на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове. По време на визитата си в Каварна Танчев се срещна с кмета Цонко Цонев и беше сред първите посетители на новооткрития зелен покрив на НЧ „Съгласие - 1890". Той сподели, че е впечатлен от града, сградата на общинска администрация и кабинета на кмета, който е уникален със своите експонати от „Музея на Кметъла".

Традиционният фестивал в Каварна има богата музикална програма. В първата вечер препълненият площад пя и танцува с изпълненията на Дани Милев, Мариана Попова и Любо Киров. Настроението продължава и тази вечер, когато в 20.00 ч. сцената ще бъде превзета от група „Петте сезона" и Тони Димитрова. Българската рок група „Krossfiere" ще закрие фестивала на 6 септември.