Кметът на Добрич заседава в Комитета на регионите в Брюксел
Кметът на Добрич заседава в Комитета на регионите в Брюксел / netinfo
Кметът на Добрич Детелина Николова ще участва в 77–та пленарна сесия на Комитета на регионите, която започва днес в Брюксел.

Програмата за първия ден на сесията предвижда разглеждане и приемане на становища за ролята на местните и регионални власти за интеграционната политика и междукултурния диалог, за напредъка в икономическото и социално сближаване, както и приноса на регионите, свързан с изменението на климата и енергетиката. Ще бъде обсъдено и становище за добавената стойност на участието на местните и регионални власти в процеса на разширяването.

Вторият пленарен ден ще започне с изказване на председателя на Европейската комисия Жозе–Маноел Барозу. Ще се разгледа и обсъди проекторезолюция относно последиците от финансовата и икономическа криза за гражданите и за местните и регионални власти.

Дневният ред на сесията включва още теми, свързани с мобилността на младите доброволци в Европа, подобряване на енергийната ефективност чрез информационните и комуникационни технологии и общата имиграционна политика.