Кметът на Добрич се включва в инициативата Обичам да тичам”
Кметът на Добрич се включва в инициативата Обичам да тичам” / netinfo

Спортен клуб по лека атлетика „Добруджа 99“ кани добричлии да се включат в инициативата „Обичам да тичам”. Официалното откриване и началото ще бъде на скейт-парка от 10.30 часа. Старт на проявата ще даде кметът Йордан Йорданов.

Предвиден е маршрут от 2.5 км, като участниците могат да направят една или две обиколки. Регистрирането ще става на място или през facebook страницата на инициативата. Поканени са всички желаещи без възрастови ограничения. Организаторите са помислили и за хората с увреждания, които също ще могат да се включат. В бягането могат да участват и деца, за които ще има по-къса дестинация.

Инициативата „Обичам да тичам” се провежда в цялата страна, хората се организират във фейсбук, като водещи са големите градове - София, Пловдив, Бургас и Стара Загора, коментира пред Дарик Иван Радев от клуб „Добруджа 99”.

Той разказа, че миналата събота проявата е организирана пробно и в Добрич. В нея са се включили около 20 участници. Най-възрастният е бил на 71 години, а най-малкият - на 2.5 години, е обиколил трасето с тротинетка.

Идеята на спортния клуб е проявата да стане ежеседмична.