Кметът на Добрич се срещна с пострадалите от наводнението
Кметът на Добрич се срещна с пострадалите от наводнението / Дарик Добрич - архив

Кметът на Добрич Детелина Николова се срещна с гражданите, пострадали от наводнението през юни, миналата година, съобщиха от общината. На срещата за пореден път общинската администрация е информирала засегнатите от бедствието граждани за необходимите действия от тяхна страна по извършване на строително-монтажните работи за възстановяване или заздравяване на имотите и за разходооправдателните документи, които трябва да се представят, за да се получи възстановителната помощ.

Отново са били разяснени изискванията на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, на които трябва да отговарят имотите – жилището да е единствено и законно построено и че размерът на възстановителната помощ не може да превишава стойността на данъчната оценка на жилището. Обърнато е било внимание на това, че разходооправдателните документи за извършени услуги или закупени материали трябва да отговарят на количеството на извършените строително-монтажни работи и че подлежат на проверка.

На срещата са били зададени конкретни въпроси, свързани с изпълнението, отчитането и доказването на строително-монтажните дейности и размера на данъчните оценки, информираха още от кметството.