Йордан Йорданов
Йордан Йорданов / Дарик Добрич
Асфалтиране в дъжд и защо когато вали улиците стават реки?
101867
Асфалтиране в дъжд и защо когато вали улиците стават реки?
Кметът Йорданов отговаря на въпроси на граждани на Добрич
  • Асфалтиране в дъжд и защо когато вали улиците стават реки?
  • Кметът Йорданов отговаря на въпроси на граждани на Добрич
През месец август ще приключат ремонтните дейности по шестте улици, които се рехабилитират в момента по ОП „Региони в растеж” – това са улиците „Кирил и Методий, „Максим Горки”, „Стоян Михайловски”, „Георги Кирков”, „Детелина” и „Теменуга”, заяви пред Дарик кметът на Добрич Йордан Йорданов.

Тогава ще приключат и дейностите по другия голям инфраструктурен проект – ремонтите по бул. „Добруджа” и ул. „Никола Петков”. Паралелно върви и възстановяването по водния цикъл и цялостното преасфалтиране на малки улици в този район.

Откриха ремонтиран участък от пътя Добрич-Варна

Днес започва фрезоване по улица „Кирил и Методий” - една от най-натоварените второстепенни улици в града, съобщи още Йорданов. Около 10 юли ще започне полагане на долния пласт на настилката /биндер/. В момента продължава полагането на павета по тротоарите и оформяне на бордюрите. Площад „Стария орех” ще бъде изцяло асфалтиран по този проект.

Работи се и по подмяна на бордюри и изграждане на осветление по другите три улици от проекта – „Г.Кирков”,  „Детелина” и „Теменуга”.

Община Добрич подготвя проекти за ремонт на Огледална зала и за здравно-социално подпомагане

На зала „Нели Божкова” й предстои основен ремонт, в момента се доуточнява проектното предложение, каза още Йорданов. Очаква се общината да кандидатства за средства пред ОП „Региони в растеж” и догодина Добрич да има цялостно рехабилитирана зала.

Защо при дъжд булевардите в Добрич се превръщат в реки и какво е решението? За видеото във фейсбук от ул. „Д.Ковачев” - защо се асфалтира, докато вали, и какво се случва след това? И още от кмета Йордан Йорданов чуйте в прикачените аудио файлове.