Кметският екип отчете три години дейност
Кметският екип отчете три години дейност / Дарик Добрич
Кметският екип отчете дейността си за трите години от началото на мандата
99676
Кметският екип отчете дейността си за трите години от началото на мандата
  • Кметският екип отчете дейността си за трите години от началото на мандата
Кметът на Добрич Йордан Йорданов и екипът му отчетоха на публично събитие дейността си през трите години от мандата. На срещата във фоайето на органовата зала присъстваха много граждани, както и голяма част от общинските съветници. Към гостите на събитието се присъединиха и няколко десетки от протестиращите през последните дни добричлии.

отчет кметски екип
Дарик Добрич

На присъстващите бе раздаден специално издаден за събитието вестник, наречен „Нашият Добрич“ с информация за постигнатото през отчетния период.

Кметът Йорданов, заместник-кметовете д-р Емилия Баева, арх. Боян Коларов и Елка Димова, както и директорът на дирекция „Икономическо развитие и еврофондове“ Петър Енев, председателят на Общинския съвет Иво Пенчев и управляващият водния цикъл инж. Живко Неделев представиха акценти  от дейността си.

отчет кметски екип
Дарик Добрич

Подчертано бе, че общината е финансово стабилна, че са създадени работещи общински предприятия, че е започнала дълго чаканата подмяна на водопроводите, че са ремонтирани детски и учебни заведения, че се санират блокове и са направени нови тротоари, паркинги, междублокови пространства, детски площадки и др., а по национални и европейски програми са привлечени над 108 млн. лева.

Кметският екип отговори на редица въпроси на гражданите. Присъстващите разбраха, че общинските данъци няма да се вдигат, че общината ще изтегли кредит за довършването на блок „Добрич“ и че административният апарат е свит.

отчет кметски екип
Дарик Добрич

Добричлии апелираха за повече инвестиции, за да се задържат младите хора в града. На искането за повече безплатни площадки бе отговорено, че общината прави каквото може, но разчита и на помощта на гражданите за опазването им.

Присъстващите поставиха и въпроса защо не се асфалтира след подмяната на тръбите от водния цикъл и изразиха недоволство от недобре засипани с чакъл изкопи. Отговорено бе, че се спазват технологични срокове, за да не се компрометират дейностите по водния цикъл.

В аудиото чуйте заместник-кметовете арх. Боян Коларов, д-р Емилия Баева и Елка Димова, председателя на Общинския съвет Иво Пенчев, кмета Йордан Йорданов и атмосфера от залата.