Кметът Детелина Николова - на заседания в столицата
Кметът Детелина Николова - на заседания в столицата / Дарик Добрич, архив

Кметът на Добрич Детелина Николова участва в заседания на Съвета по децентрализация на държавното управление и на Управителния съвет на Националното сдружение на общините, информираха от общината.

Съветът по децентрализация, чийто член е Николова, провежда днес трето заседание, на което ще бъде разгледан доклад относно провеждането на втора процедура за присъждане на Етикет за иновации и добро управление на местно ниво и информация за изпълнението на Стратегическа цел „Анализ на териториалното разпределение на данъка върху доходите на физическите лица и разработване на варианти за определяне на местен ДДФЛ.“ Секретариатът на съвета по децентрализация ще представи мярка за намаляване на регулаторната тежест  и приемане на решение за предприемане на действия по нейното изпълнение.

По-късно днес кметът на Добрич Детелина Николова ще вземе участие и в заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините. Кметовете ще допълнят списъка на болници в отдалечени и рискови райони и ще разгледат открити въпроси по провеждане на Общото събрание. Ще бъдат обсъдени становища по проекти на нормативни актове и ще се определят делегати на Националното сдружение в Общото събрание на НАЛАС – Мрежа на aсоциациите на местните власти от Югоизточна Европа. В заключение кметовете ще изберат място за провеждане на Националната среща на финансистите на общините и ще разгледат актуални въпроси и резултати от важни срещи на представители на Сдружението.