Класните стаи студени в много от добричките училища
Класните стаи студени в много от добричките училища / netinfo
В спортното училище „Георги Сава Раковски” и Ученическо общежитие са измерени температури от 11 до 14 градуса над нулата, информират от РИОКОЗ Добрич. Издадени са предписания за спиране на експлоатацията им до достигане на оптимални температури.

Сред училищата, които не отговарят на здравните норми и в които се извършват учебни занятия са Езикова гимназия „Гео Милев”, Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост, Гимназията по туризъм и ОУ „Стефан Караджа”. Там измерените температури варират в стойности от 15 до 17, 8 градуса.

Направени са предписания от здравните инспектори да се предприемат необходимите мерки за достигане и поддържане на оптимални температури над 18 градуса.

При извършените вчера проверки от здравните инспектори са установени частични отклонения в температурите в помощното училище „Петър Берон”, частната гимназия „Леонардо да Винчи”, Професионалната гимназия по архитектура и строителство „Пеньо Пенев” и Финансово стопанската гимназия „Васил Левски”. Измерените в тези училища температури са били между 15 и 19 градуса.

Във връзка с ниските температури и неритмичното зареждане с гориво, някои от училищата са преорганизирали учебния процес като са намалили учебните часове и провеждат занятия само в южни стаи, информират още от РИОКОЗ.

Днес проверките в класните стаи продължават.