Каварна събира рокери в памет на Кембъла
Каварна събира рокери в памет на Кембъла / netinfo

Рокерски събор и мотопоход от Каварна до нос Калиакра в памет на Кембъла се организира утре в крайморското кметство. Предвидено е представяне на последната книга на загиналия в нелепа катастрофа водещ Емил Трифонов. Той бе приятел на каварненци и талисман на местния футболен отбор.

По същото време ще се състои и благотворителен коктейл, на който ще бъдат събрани средства за изграждане на паметник на Радой Ралин в София. От 20 часа на 5 май на площада ще свирят групите "Хиподил", "Сигнал" и Б.Т.Р., които също ще почетат паметта на Кембъла.

На Гергьовден - празника на Каварна - от 11 часа на площада ще се изявят Нона Йотова и бенда й, Калин Вельов, Дани Милев. Кметството е подготвило за гражданите гергьовска томбола.

Най-голямата атракция обаче ще е великият Глен Хюз. Легендарният вокалист и басист на "Дийп Пърпъл" и "Блек Сабат" ще пее от 12.30 до 14.30 часа в неделя. Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев ще са водещи на шоуто. Американският рокаджия пък ще бъде официално провъзгласен за почетен гражданин на Каварна.

Финал на празника в Каварна ще сложат момчетата от германската пауър-метъл банда "Гамма рей", които ще свирят от 20.00 часа на градската сцена.